Innerlijke Familie

De Innerlijke Familie is een coachingsmethode die in 2006 is ontwikkeld door psycholoog Arienne Klijn. Het model is gemakkelijk in gebruik en werkt zeer verhelderend. Het fijne is ook: je kunt er gelijk wat mee. Je legt namelijk direct een relatie naar jouw persoonlijke situatie en wat je dan kunt doen. Dat maakt dit model zo krachtig en waardevol.
 
Als je kennis maakt met je eigen innerlijke familie, begrijp je jezelf veel beter en kun je jezelf makkelijker bijsturen om het beste uit jezelf en elke situatie te halen. Hierdoor heb je zelf meer de regie en kun je er voor zorgen dat je anders omgaat met bijvoorbeeld verleidingen en sociale momenten. Deze manier van kijken naar jezelf maakt zoveel duidelijk over jezelf en over je eetgedrag. Jij krijgt hiermee eenvoudig weer de regie over je gewicht!
 
>> Op zaterdag 12 januari 2019 geven Arienne en Brenda de workshop ‘De regie over je gewicht’ met de Innerlijke Familie. Wil jij je aanmelden voor deze unieke workshop? Leuk! Vul dan het contactformulier in. <<
 
Meer over de Innerlijke Familie
Iedereen heeft een innerlijke familie: een man, vrouw, jongetje en meisje in zichzelf die samen al jouw eigenschappen en drijfveren verbeelden.

Het innerlijke meisje is je gevoelskant. Vanuit die kant van jezelf wil je graag liefde, erkenning en waardering. Wil je je graag mooi voelen als je in de spiegel kijkt, en genieten van het kopen en dragen van mooie kleding. Je innerlijke meisje voelt zich verdrietig als het weer eens niet gelukt is om je aan je dieet te houden. En heeft dan juist misschien de neiging om sip op de bank te gaan zitten met een bak ijs of een reep chocola als troost.

Je innerlijke jongetje is je wilskracht, je energie en de gretige avonturier in jou. Als je kijkt naar eetgedrag zie je het innerlijke jongetje vol enthousiasme alle nieuwe smaken chips uitproberen. Vanuit je innerlijke jongetje wil je geen saai smakeloos dieet-eten, maar snacks en cola en iedere dag iets anders lekkers! Het innerlijke jongetje heeft een broertje dood aan regels en discipline. Hij heeft geen zin om over de gevolgen van het eten van een hele zak chips na te denken. Hij laat zich snel verleiden en het kost dan ook best moeite om hem te begrenzen zodat je jouw afslank programma kunt volhouden!

Gelukkig hebben we daar de innerlijke man voor: je denkkracht en daadkracht. Je vermogen om een plan te maken, op weg naar het behalen van je doel. Helaas is de innerlijke man niet bij iedereen even sterk ontwikkeld. In ons programma leer je jouw innerlijke man kennen en zien hoe je hem kunt versterken. In bijvoorbeeld het maken van de juiste keuzes in voeding, beweging en ontspanning. En ook in het doorzetten en volhouden tot je doel bereikt is.

Je innerlijke vrouw ondersteunt je innerlijke man hierbij, door te blijven voelen en aangeven wat nodig, wijs en waardevol is. Zij ziet het aankomen als je naar een feestje gaat, dat je innerlijke jongetje vooral lekker vrij wil eten en drinken. Maar zij weet ook dat je innerlijke meisje er graag mooi uit wil zien op dat feestje en daarna. Je innerlijke vrouw weegt de belangen af van beide innerlijke kinderen en helpt je innerlijke man op koers te blijven door hem te helpen herinneren: waarom doen we dit ook alweer? Ze steunt je innerlijke meisje en troost haar als het even niet lukt. En motiveert je innerlijke jongetje zodat hij enthousiast mee helpt afslanken, bijvoorbeeld door nieuwe gezonde recepten te verzinnen!
 
Gratis Facebook 7-daagse
Wil je nu al kennis maken met je Innerlijke Familie en ervaren wat de methode voor je eetgedrag kan doen? Doe dan mee met de gratis 7-daagse op Facebook. We starten op maandag 26 november! Meer informatie hierover lees je hier.
 
Wil jij weer de regie over je gewicht?
Doe dan mee met onze workshop op zaterdag 12 januari en neem (weer) de regie over je gewicht met de Innerlijke Familie! Aanmelden voor de cursus.

Alle praktische informatie over de workshop, zoals de kosten, vind je hier.
 
Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stel gerust je vragen via Facebook of gebruik het contactformulier.